Hemnet byter prismodell - det här behöver du göra


HEMNET BYTER PRISMODELL
Som du säkert känner till har Hemnet nyligen bytt prismodell för bostadsannonsering. Det finns idag flera olika annonsmöjligheter för dig som fastighetsmäklare; Hemnet Bas, Hemnet Plus och Hemnet Premium. För att få fram pris på de olika paketen kan du använda Hemnets Priskalkylator som finns på webbplatsen. Det finns alltså inte längre några traditionella prislistor.

Förändringar i Express Mäklarsystem
Med anledning av detta har vi bytt ut dokumentet "Annonsering på Hemnet"(Annonsavtalet) i Express Mäklarsystem.

I förmedlingsavtalet finns det en valbar paragraf för beställning av Hemnetannonser. Vi har precis fått information av Hemnet att länken i paragrafen ska uppdateras och vi kommer att göra detta inom de närmsta dagarna.
Hemnet meddelar dock att det inte längre är nödvändigt att använda paragrafen i förmedlingsuppdraget, utan det räcker med att använda Annonsavtalet.

Det här behöver du göra
Som fastighetsmäklare behöver du uppdatera din information om sidotjänster avseende Hemnet. Tänk på att du kanske har texter om detta på flera ställen, till exempel i objektbeskrivningen, på nätet osv. Nedan följer ett exempel på ny text:

"En administrationsersättning utgår om 30% av bas-annonspriset. För tilläggsprodukterna utgår även provision på 20-40% av kostnaden för Hemnet Plus, Hemnet Premium, Raketen och Förnya annons (30-50% under 2021). Läs mer på https://www.hemnet.se/artiklar/guider/2021/02/19/forsaljningssamarbete."

Vi håller en löpande dialog med Hemnet om beställningsflödet i våra system, i syfte att förenkla och digitalisera. Vi diskuterar även Hemnetparagrafen i Uppdragsavtalet med branschförbunden. Detta för att säkerställa en så smidig hantering som möjligt för dig som mäklare.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar