I Coronatider - så bearbetar du dina kunder på distans


BEARBETA DINA KUNDER PÅ DISTANS
- 5 AKTUELLA TIPS!

Corona-virusets framfart har medfört att både kunder och leverantörer behöver ändra vanor och beteenden. För dig som fastighetsmäklare kanske detta innebär begränsade möjligheter till fysiska kundmöten. Visningarna kommer att bli annorlunda framöver, liksom värderingar och tillträden. Tack vare branschens höga IT-mognad finns det goda möjligheter att erbjuda mäklartjänsten på ett tryggt och professionellt sätt även under rådande omständigheter. Vi har sammanställt några användbara tips nedan.Visning via live-streaming - Facebook och YouTube
Nu när både säljare och köpare helst undviker fysiska möten så har du möjlighet att genomföra visning via live-streaming. Det finns flera sätt att göra det på och här är två sätt som vi kan rekommendera:

Facebook live - Fungerar om ni har en FB-sida. De som prenumererar på sidan får en pushnotis om att någon sänder live. Detta sker automatiskt. Deltagarna kan då klicka på notisen och följa och kommentera direkt i mobilen, eller från sin dator. Du som mäklare sköter allt från mobilen. Livesändningen fungerar oavsett hur många följare ni har. Efter sändningen kan du i mobilen välja om du vill publicera sändningen så att vem som helst kan titta i efterhand, vilket rekommenderas.

Gör så här (förutsättningen är att du har en Facebooksida):
1. Gå in på sidan Marknadsföring i Express Mäklarsystem. Klicka på “Hemsida” och sedan på “Länkar”. Lägg en länk till din Facebooksida.
2. Skriv i visningstexten på aktuellt objekt att visningen kommer att live-streamas och att visningsdeltagarna ska gå in via länken vid den tidpunkt som den aktuella visningen ska hållas. Följer kunden din FB-sida får hen en notis med automatik när visningen börjar.
3. Vid visningstillfället väljer du att gå in på din Facebooksida och där lägger du ett nytt inlägg och väljer livevisning.
3. Starta sändningen och visa bostaden med hjälp av mobilens kamera och mikrofon. Använd gärna headset så att det blir bra ljud.
4. När visningen är klar kan du välja att spara den i ditt flöde så att fler spekulanter kan titta på den i efterhand.

Läs mer här »


Dela upp visningen i enskilda tillfällen
Undvik öppna visningar och välj istället att dela in tiden i olika slottar, där varje visning tar exempelvis 30 min och är begränsad till 1 person/familj per slot. Med bra marginal till nästa slot minskar du direktkontakten mellan olika spekulanter.

Väljer du att annonsera en öppen visning kan du lägga ut visningen utan tid och enbart datum, och komplettera med en text om att man ska kontakta mäklaren för mer info.

I vår kunskapsdatabas på Mäklarhjälpen finns mer information:
Visning - Schemalagda slottar »
Lägga in en film på objektet »
Visning utan tidpunkt - digital visning »


Digital signatur
Använd digital signatur i Express Mäklarsystem för att kunna signera dokument på distans. ID-kontroll, frågelista, mäklarjournalen, godkännande av objekt-beskrivning innan försäljning, driftskostnader, budförteckning och budhistorik m fl. Situationerna är många och förutom ett fåtal undantagna dokument är det i princip fritt fram att signera dokument digitalt!

Läs mer om Digital signatur här »


Passa på att nyttja praktiska CRM-funktioner
Om marknaden är avvaktande så passa på att utnyttja CRM-funktioner för att skapa nya affärer. Boka gärna en förmiddag där ni sitter och ringer på era kontakter. Med hjälp av ringlistor genomför ni det på ett strukturerat sätt.

Se exempel här »


Express Publish
Har du skapat ett marknadsföringsmaterial i Express Publish kan du skapa en länk till en Flip Page-presentation i Publish som du lägger in under länkar i Express Mäklarsystem.

Nedan finns en länk till ett exempel på Flip Page. Du kan bläddra med piltangenterna, eller klicka med musen i övre hörnet på varje sida. Det finns också fler funktioner bakom pilen längst upp i mitten på fönstret.

Se exempel på Flip Page här »

Läs mer om Express Publish här »VITECS AGERANDE I SAMBAND MED CORONAVIRUSETS (COVID-19) UTBROTT I SVERIGE

Vi vill informera om att vi har öppet som vanligt men tar vårt ansvar för att minska smittspridning. Vi följer konstant lägesutvecklingen och Folkhälsomyndighetens direktiv.

För dig som kund hos Vitec kommer det förhoppningsvis inte innebära någon skillnad.
Vi vidtar nödvändiga åtgärder och begränsar bland annat fysiska mötestillfällen och resor. Vi rekommenderar alla våra medarbetare som har möjlighet att arbeta hemifrån.

Vi har även tagit fram en plan för hur vi kan hantera en hög sjukfrånvaro så att vår drift, support och förvaltande utveckling löper på som vanligt.

Med vänlig hälsning
Vitec Mäklarsystem AB

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar