Nyhetsbrev Express Mäklarsystem V17 2024

Express mäklarsystem V17 2024


Välkommen till en ny version av Express Mäklarsystem! I detta nyhetsbrev presenterar vi följande uppdateringar:


Validering av person- och organisationsnummer
Förändring avseende dödsbon
 

Förändringarna finns tillgängliga från och med onsdagen den 24 april 2024. Läs mer om nyheterna nedan.


Validering av person- och organisationsnummer

När du skriver in ett personnummer kontrollerar Express att personnumret är korrekt uppbyggt och visar med röd text om formatet inte är ett giltigt svenskt personnummer. På samma sätt görs även kontroll för företag att organisationsnumret är inskrivet enligt giltigt format. Finns det behov av att spara till exempel ett utländskt person- eller organisationsnummer så finns det en symbol med pilar ute till höger i inmatningsrutan som gör att valideringen tillåter andra format. Etiketten kommer då att bytas ut så att det står Annat id-nummer i stället för Personnummer eller Organisationsnummer.

 

Förändring avseende dödsbon

När du gör om en säljare till dödsbo så är upplägget nu lite annorlunda jämfört med hur det fungerat tidigare. Dödsboet skapas som en helt ny kontakt med en relation till den tidigare säljaren som då arkiveras och markeras som avliden. Fördelen med detta är att i alla äldre affärer där säljaren kan ha förekommit så har säljaren samma namn som den hade då affären var aktuell det vill säga det blir inget ”Dödsboet efter…” i namnet. På kontaktkortet för dödsboet visas en länk till den kontakt som är avliden en bit ned på vänstersidan.


Gå en onlineutbildning!

Vitec erbjuder regelbundet utbildning i Express Mäklarsystem och dess tillvalstjänster. Kurserna är tidseffektiva och uppskattade av både nya och befintliga användare. Utbildningarna genomförs online och är kostnadsfria. Anmälan krävs.


På vår hemsida hittar du aktuellt kursutbud. Närmast i tid ligger följande:


14 maj, Grundkurs Express Mäklarsystem - Joel Degerth, Key Account Manager

 

Läs mer & anmäl dig här


Välkommen till Björn och hans gäng som ingår i Vitec Support! Öppet vardagar kl. 08.00-17.00. Undantag dag före röd dag då växeln stänger kl. 12.00. 


Snabbare hjälp

Lägg ditt ärende via Hjälpknappen i Express Mäklarsystem för snabbast hjälp. Här kan du även bifoga skärmdumpar mm.
Vårt ärendehanteringssystem når du också direkt på webben. Klicka på knappen nedan och bokmärk (sätt som favorit) denna sida i din webbläsare så har du den nära till hands.

Vill du prata med någon? Då ringer du oss på telefon: 08-56 255 100

Lägg ditt supportärende här


Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar