Nyhetsbrev Express Mäklarsystem V12 2024

Express mäklarsystem v12 2024


Välkommen till en ny version av Express Mäklarsystem! I detta nyhetsbrev presenterar vi följande uppdateringar:


Anteckningar och händelser
Nyheter i Insights, version 2
Särskilda rättigheter för att radera
Massuppdatering av rättigheter
Tratten med möjliga uppdrag
Utskicksmallar
 

Förändringarna finns tillgängliga från och med onsdagen den 20 mars 2024. Läs mer om nyheterna nedan.


Anteckningar och händelser

Anteckningar och händelser på ett objekt och en kontakt presenteras nu i ett gemensamt flöde med tydliga rubriker och bild på den användare som till exempel skrivit in en anteckning. Tidigare har vi visat anteckningar i en flik och händelser på nästa flik. Det nya upplägget gör att du enklare får en snabb överblick över vad som inträffat senast på exempelvis en kund som du bearbetar.Upptill finns en tratt som du kan använda dig av för att filtrera fram till exempel enbart anteckningar eller enbart e-post med mera. Pennan till höger om tratten använder du för att lägga till en anteckning och skriver du en anteckning på ett objekt så finns även möjlighet att göra anteckningen mindre synlig för andra. Till exempel kan du välja att enbart ansvarig mäklare och extra kontakt ska se den, vilket kan vara lämpligt när man skriver in lite mer känsliga saker som larmkoder och liknande. Kom ihåg att användare som är administratörer, det vill säga har fullständiga rättigheter, alltid kan se även dessa anteckningar. För att funktionen ska få effekt bör bara ett begränsat antal användare ha fullständiga rättigheter. 


Nyheter i Insights, version 2

Senaste versionen av Insights innehåller flera nya funktioner, rapporter och förbättringar:


Ny design

Den nya designen innebär att alla filter presenteras på ett liknande sätt som i objekt- och kontaktlistorna. Detta gör det enklare att se vilka val du har gjort i respektive filter och det blir lättare att se vilka filter som är aktiva.


Fler rapporter

Nu finns ännu fler rapporter i Insights. Under Uppdrag hittar du två nya rapporter som syftar till att följa upp och analysera spekulantbearbetningen som släpptes som funktion under hösten. Under Marknad finns tre nya rapporter som bland annat visar hur bostäderna har marknadsförts under en period och vilka effekter det haft i form av antal annonsvisningar, klick och antal visningsdeltagare.


Kraftfullt verktyg för att gruppera data

Verktyget för att gruppera data har fått flera nya funktioner och är nu den enskilt mest kraftfulla delen av Insights. Det ger dig ännu större flexibilitet och möjligheter att analysera data på ett effektivt sätt.


Särskilda rättigheter för att radera

Att ta bort objekt, kontakter och att ändra eller ta bort anteckningar har nu fått särskilda rättigheter i syfte att skydda viktig historik. Objekt kan oftast arkiveras i stället för att tas bort och kontakter kan gallras så vanligtvis finns andra lösningar för att städa undan i listor. Skulle du behöva ta bort en anteckning, ett objekt eller en kontakt så kan du vända dig till en administratör eller någon som har rättigheten för att radera. Observera att det går bra att ta bort inom 24 timmar från det att du skapat till exempel ett objekt men när den tiden är passerad så krävs rättighet.

 

Massuppdatering av rättigheter

För att det ska vara enklare att lägga till och ta bort rättigheter på användare som inte har rättighetsprofil har vi lagt till nya funktioner för det i användarhanteringen. Markera användare utan rättighetsprofil i listan och klicka på knappen Rättigheter i den blåa listen upptill och välj sedan knappen Lägg till rättighet eller Ta bort rättighet. Knappen Rättigheter är enbart synlig för dig som är administratör.

 

Tratten med möjliga uppdrag

Tratten på den allmänna startsidan det vill säga den startsida som normalt ligger först i ordningen har fått ett lite annat urval för röd och gul nivå. Detta gäller enbart i Express för produktlinje Säljstöd och är en del i arbetet att bygga bort små skillnader mellan produktlinjerna. Förändringen innebär att antalet röda och gula nu inkluderar kontakter där du är en så kallad övrig handläggare. Funktionen med övrig handläggare lades till under hösten och gör det bland annat enklare att se vilka andra användare utöver huvudhandläggaren som på något sätt arbetar med en kontakt, till exempel som part eller spekulant.

 

Utskicksmallar

För er som då och då beställer anpassade e-postmallar från konsulter eller själva arbetar med att anpassa eller skapa mallar i Express så kan det vara bra att känna till en förändring vi gjort som rör utskicksmallar. I senaste versionen har vi utökat valideringen av eventuella script och ändrat så att mallverktyget visar fel direkt när du ändrar i mallen i stället för senare i samband med att det görs utskick.Gå en onlineutbildning!

Vitec erbjuder regelbundet utbildning i Express Mäklarsystem och dess tillvalstjänster. Kurserna är tidseffektiva och uppskattade av både nya och befintliga användare. Utbildningarna genomförs online och är kostnadsfria. Anmälan krävs.


På vår hemsida hittar du aktuellt kursutbud. Närmast i tid ligger följande:


16 april, Grundkurs Express Publish*) - Linda Steen, Key Account Manager
14 maj, Grundkurs Express Mäklarsystem - Joel Degerth, Key Account Manager

 

*)OBS! Du som har anmält dig till Express Publish den 16 april sedan tidigare och fått en avbokning, behöver dessvärre anmäla dig igen för att få länken till webbinariet. Detta på grund av ett tekniskt fel - vi beklagar!

 

Läs mer & anmäl dig här

Välkommen till Björn och hans gäng som ingår i Vitec Support! Öppet vardagar kl. 08.00-17.00. Undantag dag före röd dag då växeln stänger kl. 12.00. 


Snabbare hjälp

Lägg ditt ärende via Hjälpknappen i Express Mäklarsystem för snabbast hjälp. Här kan du även bifoga skärmdumpar mm.
Vårt ärendehanteringssystem når du också direkt på webben. Klicka på knappen nedan och bokmärk (sätt som favorit) denna sida i din webbläsare så har du den nära till hands.

Vill du prata med någon? Då ringer du oss på telefon: 08-56 255 100

Lägg ditt supportärende här


Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar