Nyhetsbrev Express Mäklarsystem V10 2024

Express Mäklarsystem V10 2024


Välkommen till en ny version av Express Mäklarsystem! I detta nyhetsbrev presenterar vi följande uppdateringar:


Flera handläggare och röda dagar i kalendern
Fler filter på spekulantsidan
Utland - annonsera lägenheter av typen studio
Dokument - låsa fält för redigering i avtal

 

Förändringarna finns tillgängliga från och med onsdagen den 6 mars 2024. Läs mer om nyheterna nedan.


Flera handläggare och röda dagar i kalendern

Kalendern har fått en ny funktion för att visa händelser från flera handläggare i samma vy. Använd knappen Lägg till kalender och välj sedan handläggare från ditt kontor. Alla kalendrar som läggs till får en egen färg så att du enkelt ska kunna se vem som är upptagen en viss tid.


Röda dagar syns numera också som heldagshändelser i kalendern och även i den kalender som visas när du bokar in kundmöten så att du får hjälp från systemet att undvika röda dagar för kundmöten.

 

Fler filter på spekulantsidan

På spekulantsidan har vi lagt till ytterligare filter för att enbart visa spekulanter som lämnar visst boende, spekulanter som är säljare på objekt med viss status och spekulanter med lånelöfte.


Filter för bland annat visningar och leadskälla låg tidigare på den andra fliken i ordningen men har nu fått en lite mer framflyttad placering. Klicka på Visa fler filter så fäller du ned och kommer åt alla tillgängliga filter.


Observera att anvisade spekulanter nu ligger på en egen flik. Du har tillgång till samma filter på den fliken men filtrerar då enbart anvisade spekulanter. Siffran på objektöversikten och överst på sidan spekulanter som anger hur många spekulanter som finns på objektet är nu justerad så att den inte inkluderar anvisade spekulanter.

 

Utland – annonsera lägenheter av typen studio

Lägenheter med inga eller 0 sovrum går nu att annonsera som studio på Idealista.


Kristian Sarría ansvarar för dokumenten och de delar av Express Mäklarsystem som är relaterade till juridikens lagar och regler. Läs nedan om vad som berörs i denna version. 


Dokumentändringar

Låsa fält för redigering i avtal

Sedan en tid tillbaka har vi börjat uppdatera våra dokument med en låsfunktion (så som vi tidigare gjort med förmedlingsuppdragen och likvidavräkningen). Anledningen är att det i våra dokument automatiskt hämtas in en hel del olika fält/fakta från Express, men att du kan vilja frångå det och redigera något i ett dokument. Om du låser ett textstycke, så påverkas det sedan inte om du klickar på knappen uppdatera eller när dokumentet laddas. Detta är särskilt användbart om du har behov av att skapa en egen variant av en mall.


I denna version av Express har vi implementerat detta på Köpekontrakt för villa och Överlåtelseavtal för bostadsrätter. Fler dokument kommer att uppdateras med denna funktion framöver.


Bilden nedan visar hur det ser ut när ett textstycke inte är manuellt redigerat i systemet. Dessa texter kan uppdateras automatiskt. Även om du inte redigerat texten så får du valet att låsa den.

Om du har ändrat i en text som använder data ifrån objektet (tex lägenhetsnummer, förening etc), så blir den rödmarkerad och låst direkt, som i exemplet nedan. 

Men du kan när som helst välja att låsa upp.

 


Gå en onlineutbildning!

Vitec erbjuder regelbundet utbildning i Express Mäklarsystem och dess tillvalstjänster. Kurserna genomförs online och är kostnadsfria. Anmälan krävs.


Våra korta onlinekurser är tidseffektiva och uppskattade av både nya och befintliga användare. 

På vår hemsida hittar du aktuellt kursutbud. Närmast i tid ligger följande:


16 april, Express Publish
14 maj, Grundkurs Express Mäklarsystem


Läs mer & anmäl dig här


 




Linda Steen och Joel Degerth, 

Key Account Managers på Vitec, håller onlineutbildningar under våren 2024.


Välkommen till Björn och hans gäng som ingår i Vitec Support! Öppet vardagar kl. 08.00-17.00. Undantag dag före röd dag då växeln stänger kl. 12.00. 


Snabbare hjälp

Lägg ditt ärende via Hjälpknappen i Express Mäklarsystem för snabbast hjälp. Här kan du även bifoga skärmdumpar mm.
Vårt ärendehanteringssystem når du också direkt på webben. Klicka på knappen nedan och bokmärk (sätt som favorit) denna sida i din webbläsare så har du den nära till hands.

Vill du prata med någon? Då ringer du oss på telefon: 08-56 255 100

Lägg ditt supportärende här





Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar