Nyhetsbrev Express Mäklarsystem V34 2022


Välkommen till en ny version!

I denna uppdatering av Express Mäklarsystem släpper vi bland annat en förbättrad dubblettsökning, en ny rapport för lagerstatus samt ny funktionalitet för er som vill arbeta med nyhetsbrev via SendInBlue, en extern partner. Läs mer nedan.

Nyheterna finns tillgängliga i Express Mäklarsystem fr o m onsdag den 24 augusti 2022. 


Förbättrad dubblettsökning

Tre viktiga förbättringar har gjorts vad gäller dubblettsökning och möjligheter att slå samman dubbletter. Först och främst har dubblettsökningen som sker i samband med att du fyller i ett objekt från ett fastighetsutdrag gjorts betydligt mer effektiv. Det innebär att ifyllningsfunktionen nu bättre söker och hittar säljarna om de finns sedan tidigare i registret så att dubbletter undviks.

Det andra handlar om att en knapp för att söka och slå samman dubbletter nu finns tillgänglig på sidan Spekulanter där man vanligtvis hanterar flest antal kontakter. Tidigare har denna knapp bara funnits tillgänglig på översikten efter att man öppnat upp kontaktkortet.

Dessutom sker det nu en automatisk dubblettsökning nattetid för kontakter som ändrats senaste dagarna. Hittar systemet dubbletter för dessa så kommer det att framgå med en tydlig röd "bullet" på knappen för dubblettsökningen. Det kan då stå en siffra med antal hittade “säkra” dubbletter så att du som mäklare vet att kontakten bör dubblettsökasNy rapport - Lagerstatus

 Under rapporterna i Express Mäklarsystem har det tillkommit ytterligare en rapport för “Lagerstatus”. Rapporten är synlig om du har rättigheter och visar antal objekt med någon av statusarna från Uppdrag till Till salu. Förutom antalet objekt visas även en kolumn för provisionsprognos för respektive status och rapporten ger en bra överblick för en hel kedja men det går även att filtrera ned till enskilda kontorsgrupper eller enskilt kontor och mäklare.
Skicka nyhetsbrev till dina kunder

För er som vill använda nyhetsbrev som ett sätt att bearbeta och hålla kunder varma har vi nu lagt till funktioner för att arbeta med det, delvis i Express Mäklarsystem och delvis med hjälp av en extern tjänst. Funktionerna bygger på att man använder Express för att löpande lägga på nyhetsbrev som en kontakttjänst på sina kunder och att man sedan gör utskicken via en tjänst från SendInBlue®.


SendInBlue har flera snygga e-postmallar lämpliga för nyhetsbrev och det finns ett bra redigeringsverktyg för att anpassa och skapa egna mallar. Även stödet för att t ex avsluta en prenumeration och rapporter för uppföljning av läs- och klickfrekvens är föredömligt gjort i SendInBlue.

Att tänka på för dig som är intresserad av denna lösning:

•    - Nyhetsbrev är en gemensam funktion i Express Mäklarsystem dvs varje enskilt kontor i en mäklarkedja kan inte ha egna kopplingar till SendInBlue.

•    - Om du arbetar i en mäklarkedja är det ett centralt beslut som ligger bakom vilka tjänster som ska aktiveras i Express.

•    - Vitec är inte återförsäljare utan man tecknar sig för tjänsten direkt via SendInBlues webbsida:  https://www.sendinblue.com/

 

För att aktivera tjänsten går du till kontakttjänster under Inställningarna i Express Mäklarsystem och aktiverar Nyhetsbrev. Därefter lägger du till en så kallad API-nyckel som du får ifrån SendInBlue så att Express kan synkronisera nyhetsbreven i Express med adresslistor i SendInBlue. När tjänsten väl är aktiv går det bra att lägga till flera olika nyhetsbrev t ex ett för utland, ett för säljare etc.


SendInBlue har gjort flera åtgärder för att efterleva kraven från GDPR. Bl a är man noga med att det inte skapas godtyckliga adresslistor för utskick till kunder som ej önskat det. Men om det finns en aktuell kundrelation och man har stöd för marknadsföring i sin personuppgiftpolicy så finns ett verktyg i kontaktlistan i Express för att lägga till ett nyhetsbrev på flera kunder samtidigt. Funktionen är bara tillgänglig för dig som har fullständiga rättigheter.1 person gillar detta
Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar