Nyhetsbrev Express Mäklarsystem V15 2022Innehåll V15 2022

Denna version av Express Mäklarsystem innehåller ny design för supersöken, en ny kontaktlista, nya funktioner för digital signatur samt digitala formulär. Nyheterna finns tillgängliga i ditt system onsdagen den 13 april 2022. 


Läs mer om innehållet nedan.

Ny design för supersöken

Supersöken och knappen för historik upp till höger i den svarta listen har fått ny uppdaterad design. Även den lilla bilden som visar vilken handläggare som just nu är inloggad har flyttats upp till höger bredvid supersöken. Sökningen har förbättrats så att en fullständig gatuadress med rätt nummer kommer överst bland träffarna. Tidigare kunde gatunumret förväxlas med träffar på andra fält.

En stor synlig skillnad är att sökträffar med objekt visar bild på objektet så att det objekt du är ute efter ska bli lättare att identifiera i listan. Skriver du en söksträng som är en del av ett namn eller en gata så framgår det nu tydligare i träffarna genom att den delen av texten blir orangefärgad. Notera även symbolen längst ut till höger för att expandera sökträffarna till en lista med flera kolumner.


Ny kontaktlista

I denna version har kontaktlistan gjorts om och fått ett nytt sätt att skapa smarta urval och möjligheten att filtrera har utökats och förstärkts på flera olika sätt. Tanken är att det ska ge bättre möjligheter att vaska fram guldet i ert kundregister. Ett exempel skulle kunna vara att man vill göra en lista med köpare av 3-rumslägenheter med en viss storlek i kvadratmeter eller en viss prisnivå och i ett visst område.

I det nya upplägget är det inte längre ett antal fasta kolumner utan det går bra att lägga till de kolumner du vill se i listan. När du väljer kolumner kan du använda sig av dra-och-släpp så att du får kolumnerna i den ordning du vill ha dem. De kolumner du har i din lista följer sedan med i exporten om du väljer att exportera till Excel. Om du inte vill att en kolumn ska synas i listan men ändå användas för att filtrera kan du klicka på symbolen med ögat för att dölja den. De kolumner som har att göra med relaterade objekt hittar du i en egen flik till höger om kontaktkolumnerna och de kolumnerna visas sedan med röd färg i listan för att det ska vara enkelt att hålla isär t ex gatuadress på objektet respektive på kontakten.


Tänk på att när du vill få fram kontakter som exempelvis köpt bostad i ett visst område är det egentligen objektets koordinat du filtrerar på snarare än det område som står angivet på objektet. Alltså heter filtret och kolumnen för detta Koordinat och det finns även en kolumn/filter för Lämnar: koordinat.


Om det finns en lista som du vill bygga vidare på och lägga till fler eller andra filter på kan du klicka på en knapp för att skapa en kopia av en befintlig lista.

En sak till som kan vara bra att känna till är att du nu kan göra en lista tillgänglig för alla i kedjan eller för alla på kontoret. Alla användare får lägga till anpassade listor för egna behov men det krävs utökade rättigheter för att göra urval synliga för kontoret eller alla i kedjan. Den rättigheten hittar du under Administration – Kontakturval
Nya funktioner för digital signatur

Till den här versionen har vi gjort en hel del förändringar runt Digital signatur. Designen är delvis förändrad och vi har lagt till nya funktioner såsom valfri påminnelsetid, möjlighet att skicka en påminnelse, statuslogg för att se om mottagaren mottagit dokumentet, signerat det mm. Dessutom finns nu möjlighet att avbryta en signering, välja hur mottagaren ska bli notifierad samt möjlighet att välja signeringsmetod.


Digitala formulär

 För er som har tjänsten Digital signatur så kommer nu frågelistan som ett formulär.

Istället för att du själv ska fylla i frågelistan i Express Mäklarsystem skickas det som ett formulär till kunden som i lugn och ro fyller i det. När det är ifyllt får kunden en uppmaning att signera det och när det är gjort så landar det ifyllda och signerade dokumentet i Express på rätt objekt.Produktsupport

Välkommen till vår Produktsupport. Här ger vi dig support på våra produkter och tjänster. Vi har öppet vardagar kl. 08.00-17.00. Undantag dag före röd dag då vi stänger växeln kl. 12.00. Du når oss direkt via webben eller via telefon.


Direkt på webben: Klicka på länken nedan och bokmärk (sätt som favorit) denna sida i din webbläsare. Lägg ditt supportärende här»
Telefon: 08-56 255 100
Länk till FAQ självhjälp »


Följ oss på Facebook!

 Nu finns möjlighet att skicka frågor till vår Produktsupport direkt från vår Facebooksida - välkommen!


Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar