Nyhetsbrev Express Mäklarsystem V12 2022Innehåll V12 2022

Denna version av Express Mäklarsystem innehåller ett nytt sätt att hantera bostadsrättsföreningar, förvaltare och långivare. Föreningar hanteras inte längre som kontakter utan som en egen kategori. 


Nyheterna finns tillgängliga i ditt system onsdagen den 23 mars 2022. 


Läs mer om innehållet nedan.


Föreningar, förvaltare och långivare

Föreningar

I denna release fortsätter vi att förbättra hanteringen av föreningar, något som vi påbörjat i tidigare releaser.

 Föreningar ser vi nu inte längre som kontakter utan som en egen kategori, eftersom de skiljer sig åt och för att de inte bearbetas på samma sätt som tex parter och spekulanter i vårt CRM. Därför kommer du inte längre hitta föreningar i kontaktlistan, eller då du söker i sökrutan (“supersöken”) uppe till höger, eftersom den visar kontakter och objekt.

Istället har vi nu gjort helt nya vyer för att få översikt över och hantera dina föreningar. Föreningarna hanterar du nu via Inställningar --> fliken Administration --> Organisationer. För att förenkla har vi lagt in en genväg dit från sidan Förening på en bostadsrätt.Inne på det nya valet Organisationer så finner du tre flikar: Föreningar, Förvaltare och Långivare. Föreningar kan du se som en listvy med olika sökalternativ/filter, t ex bara föreningar i din kommun, eller föreningar med ett visst namn. Men det går nu även att se föreningarna i en kartvy, om det är så att du vill få fram namnet på en förening på ett visst ställe, t ex då du talar med en kund.
När du går in på sidan Föreningar på ett objekt kommer sidan nu att se lite annorlunda ut med det nya läs- och redigeringsläget (dvs du slipper de gamla “pennorna”). Vi har även lagt till en tydlig lista över föreningskontakter samt när föreningen senast uppdaterades (om du fyllt i det under Aktualitetsdatum).När du är inne och redigerar en förening, ser du att föreningen numera inte är en vanlig kontakt, utan den ser lite annorlunda ut. Vi har ju sedan tidigare även tagit bort uppgifter som inte är relevanta för en förening (tex “Söker” och “Lämnar”), och gjort om till det nya läs- och redigeringsläget (dvs du slipper de gamla “pennorna”). Enklare och färre klick.
I en förening finns det numera ett visst antal roller, som tex ordförande, kassör, ledamot etc. Vissa av dessa roller eller funktioner (exempelvis Ansvarig för in/utträde), kan dessutom innehas av antingen en föreningskontakt, eller så kan du välja en förvaltare eller en specifik underkontakt till förvaltaren. Föreningskontakterna hanterar du från översiktssidan på en förening, men de visas även inne på sidan Förening på ett objekt, så du kan alltid enkelt ringa eller maila dessa kontakter med ett klick på tex telefonikonenOm du är en mäklarsystemskund, och inte tidigare haft en sida för bilder på föreningar, så har du nu fått det. Lite förenklat så fungerar dessa på samma vis som bilder på områden, så att du kan få med dem i din annonsering.


Vi rekommenderar verkligen att ni passar på att se över era föreningar, och arkiverar de som ni inte använder eller är dubbletter. På tidigare föreningar saknas det kanske kommun och koordinater (kartprick). Skriv då in adressen i adressfältet och välj rätt adress, så fyller systemet själv i flera av fälten och sätter kartpricken. Om ni gör så får ni snabbare relevanta träffar när ni söker föreningar. Och ett tips är att varje gång ni uppdaterar föreningen, passar ni även på att skriva in ett aktualitetsdatum samt en kommentar om vem som gjort det och tex vem ni varit i kontakt med. På det viset kan ni alltid snabbt få en uppfattning om hur aktuella uppgifterna är för en förening.


Förvaltare

Förvaltare kan du numera hantera från samma ställe som föreningar, dvs under det nya valet Organisationer. Du ser dem nu som en lista med sökfunktion. Skillnaden mot föreningar är att det för förvaltare bara öppnas en dialog, det finns alltså inte en speciell sida för förvaltaren, eftersom det rör sig om så begränsat antal uppgifter.Långivare

Under Organisationer finns det numera även en listvy för långivare. Redigering av dessa sker som tidigare, men med tiden kommer de även att göras om och bli mindre “kontaktlika”.Förändringarna innebär inte att du behöver göra något med din webbsida, utan föreningar kommer att fortsätta att visas som förut.Utbildning


Du missar väl inte vårens utbud av korta och effektiva online-utbildningar? I vår Supportportal hittar du aktuella kurser, just nu ligger följande öppna för anmälan:


24 mars kl. 14-15: Ny användare i Express Mäklarsystem, objekthantering.
Vi ser över funktionerna i Express som till exempel Huvudmenyn - Startsidorna - osv, samt skapar ett objekt från start till avslut. Inga förkunskaper behövs.


7 april kl 14-15: Ny användare i Express Mäklarsystem, kontakthantering.
Här går vi igenom hur du kan hantera dina kontakter från rött -gult- grönt, boka kundmöte, återkomster, följer upp kontakterna, spekulantstatus - matchning, skapar förening, dödsbo eller företag. Vi ser över Säljarresan från startsida 2 hur du kan följa upp kundmöten, återkomster, visningar, m.m. i rapporter. Inga förkunskaper behövs.

 

Här hittar du mer information och anmälan:

Mäklarhjälpen Utbildning »

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar