Nyhetsbrev Express Mäklarsystem V50 2021


Express Mäklarsystem V50 2021 


Innehåll V50

Denna version av Express Mäklarsystem innehåller bland annat förbättrad bildhantering, ny design för kontaktkort och föreningsinformation, möjlighet att blockera budgivare, några dokumentförändringar med mera.

Nyheterna finns tillgängliga i ditt system onsdagen den 15 december 2021.

Läs mer om innehållet nedanHantera och sortera flera bilder

Bildsidan på objektet har nu tre olika vyer som du skiftar mellan med hjälp av symbolerna överst till höger på sidan. En för normalstora bilder som motsvarar den som funnits tidigare. En helt ny vy för stora bilder så att du lättare ska kunna se skillnad på exempelvis olika ljusförhållanden när du sorterar bilder. Slutligen en vy där alla bilderna visas i en lista. Den vyn har fördelen att du ser bildtexterna i en kolumn och på det viset snabbare får koll på om alla bildtexter är på plats och ligger i rätt ordning.

Vi har även lagt till bättre stöd för att sortera bilderna. Observera att det nu finns två olika sätt att sortera bilderna och att båda sätten fungerar oavsett vilken av de tre vyerna du använder för tillfället. Dels finns det vanliga sättet där du börjar med att klicka på knappen för att sortera och sedan kan dra-och-släppa en bild i taget till den plats i ordningen där du vill ha den. Dels finns det nu ett nytt sätt där du i stället börjar med att markera de bilder som du till exempel vill flytta upp i toppen eller till en särskild plats. Pröva att markera flera bilder med den lilla cirkeln till vänster på varje bild och klicka därefter på knappen Flytta så ser du olika val för om bilderna ska flyttas överst, nederst eller till någon särskild position.


Ackumulerade nyckeltal på startsidan

Nyckeltalen på startsidan har fått ett ansiktslyft på senare tid med grön bock, stjärna, guldkrona eller röd klocka beroende på hur du ligger till i förhållande till din budget. Vill du veta hur du ligger till ackumulerat för hela året kan du nu skifta läge med en ny knapp uppe i högra hörnet. Då ser du totalt antal möten, total provision och antal sålda totalt i förhållande till budgeten per idag. Föredrar du att se dina nyckeltal på det viset så ligger den vyn kvar till nästa gång du loggar in.


Blockera en budgivare i identifierad budgivning

För tjänsten Identifierad budgivning finns det nu en möjlighet att blockera en budgivare som du måste hålla lite extra i handen under budgivningen. Använd knappen ”Spärra bud från Identifierad budgivning” innan du bjuder in, byter status eller lägger bud för den aktuella budgivaren. Då får budgivningsappen ett lite annorlunda utseende där man kan följa budgivningen, ansöka om lånelöfte men istället ombeds kontakta mäklaren om man vill lägga bud.


Nya designen för grundinfo på kontaktkortet

Den nya designen med funktion för autospar införs nu på fler ställen i Express Mäklarsystem. I denna version är sidan Föreningen omgjord med nya designen och sidan Grundinfo på en kontakt. Effekten blir en uppfräschad och enhetlig design runtom i systemet. Autosparfunktionen innebär extra trygghet om exempelvis batteriet i din laptop tar slut eller om du behöver skifta fokus av någon annan anledning. I nästa version kommer vi införa nya designen på sidan Affären på objektet.


Nytt utseende och nya funktioner på föreningar

Vi lanserar nu del ett av vårt projekt med att göra om föreningar i Express. Förändringarna är i korthet:

Sidan Översikt
Vi summerar antal pågående och kommande försäljningar överst under sektionen “Försäljningar i föreningen”, och vi sorterar dessutom numera korten så att de objekt som just nu är till salu i föreningen visas först. Tanken är att du alltid enkelt ska förstå vilka objekt som kan påverkas om du redigerar föreningen, alternativt snabbt kan svara en kund som är intresserad av eller bor i en förening. Vi visar även information om när föreningen senast uppdaterades (dvs nu har vi även lagt till “Aktualitetsdatum” - se mer info nedan).

Sidan Grundinfo
Sidan Grundinfo har nu fått det nya enklare redigeringsläget, utan “pennor”, som du är van vid från sidan Beskrivning på ett objekt. Vi har även lagt till en karta så att du kan markera vart objektet ligger, samt fält för kommun. Vi har även lagt till ett fält där du kan kommentera aktualitetsdatumet, tex med en anteckning om vem som senast uppdaterat föreningen och med vem på föreningen man varit i kontakt med.Ny sida Föreningsinfo
Här hittar du den mesta föreningsinformationen som tidigare återfanns på sidan Grundinfo. Sidan har fått det nya enklare redigeringsläget, utan “pennor”, som du är van vid från sidan Beskrivning på ett objekt.

Vi har lagt till fält för att kunna ange samtliga gatuadresser i föreningen, om ni önskar. Och det går även att ange fastighetsbeteckning/ar.Det har tillkommit ett nytt fält som heter “Andrahandsuthyrningspolicy”. Detta för att kunna anteckna föreningens syn på frågan så att du alltid ligger steget före om du får frågor om saken.

För vissa användare har fält för “Tillåter föreningen delat ägande?” och “Äger föreningen marken?” hittills varit ja/nej-frågor, men nu har man i stället möjlighet att skriva fritext (Om ni tidigare valt ja, så har vi naturligtvis skrivit ut “Ja” i textform åt er).

För vissa användare har det tillkommit ett fält som heter “Gårdsplats” om man vill beskriva gårdar, lek eller grillplatser mm. Det samma gäller för fältet “Gemensamma utrymmen” där man kan beskriva tvättstugor, övernattningsrum etc.
Dokument

Vi har nu lagt ut ett nytt Upplåtelseavtal - ombildning som är en del av “Branschstandard” och är till för de fall då en förening säljer en lägenhet som tidigare har varit upplåten med hyresrätt.

Infobladet för fast och lös egendom har nu gjorts om till smartdocs, dvs det går nu att använda i dokumentpaket. Samma sak gäller även dokumentet Visning inställd.
Produktsupport

Välkommen till vår Produktsupport. Här ger vi dig support på våra produkter och tjänster. Vi har öppet vardagar kl. 08.00-17.00. Undantag dag före röd dag då vi stänger växeln kl. 12.00. OBS! Särskilda telefontider gäller under Julhelgen, se nedan.


Öppet i Jul- och Nyårshelgen

Under julhelgen är supporten något begränsad. Supporten har öppet 8-17 samtliga arbetsdagar (ej dag före röd dag som är halvdagar).


Telefonsupporten är öppen enligt följande:
20-22 dec kl. 9-16
23 dec kl. 9-15
24 dec Stängt (Julafton)
27-29 dec kl. 9-16
30 dec kl. 9-15
31 dec Stängt (Nyårsafton)
3-4 jan kl. 9-16
5 jan kl. 9-12 (Halvdag)
6 jan Stängt (Trettondagen)
7 jan kl. 9-16


Du når oss direkt via webben eller via telefon.

Direkt på webben: Klicka på länken nedan och bokmärk (sätt som favorit) denna sida i din webbläsare.
Lägg ditt supportärende här »
Telefon: 08-56 255 100
Länk till FAQ självhjälp »  

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar