Nyhetsbrev Express Mäklarsystem V45 2021


Innehåll V45

I denna version av Express Mäklarsystem har vi kompletterat med några nya CRM-funktioner samt gjort en del förändringar inom dokumentområdet.

Nyheterna fanns tillgängliga i ditt system onsdagen den 10 november 2021.

Läs mer om innehållet nedan.
CRM

Uppmuntrande feedback i Mina nyckeltal

I denna version av Express Mäklarsystem har vi lagt till visuell feedback, ofta benämnt som ”gamification” under Mina nyckeltal på startsidan. Syftet är att göra nyckeltalen lite mer levande och skapa engagemang i de olika budgetmålen som sätts upp. Exempelvis visas en grön bock om månadens budget är uppnådd och en guldstjärna eller guldkrona om budgeten överträffas med 10 respektive 25 procent. Ligger man däremot lite sämre till och det är fem eller färre dagar kvar av månaden så visas i stället en röd klocka.


Att göra imorgon

Att göra idag på nya startsidorna har nu ytterligare ett val för imorgon om man vill förbereda sig på morgondagens uppgifter.


Stjärnor för lead score

Säljar- och köparresan visar nu upp lead score som stjärnor så att det ska se trevligare ut och vara snabbare för ögat att se kunder med ett visst antal stjärnor.


Förbättrade funktionsytor

Flera av funktionsytorna som visas när man klickar på en rad i säljar- och köparresan har nu med symboler upptill för att ringa, skicka e-post eller sms direkt från Express Mäklarsystem.


Automatisk uppföljning av kundmöten

Nu markeras kundmöten som uppföljda med automatik om objektet får status Uppdrag eller högre.
Dokument

Nytt köpekontrakt för tomter

På objekttypen tomt finns nu ett nytt Köpekontrakt för tomt som är en del av de dokument som kallas ”Branschstandard”.


Ändring i köpekontrakt

I den första paragrafen som reglerar betalning av köpeskillingen har vi tagit bort texten: “Om lån som ska övertas minskas på grund av amortering ska kontantlikviden ökas i motsvarande mån”. Vi har kompletterat denna paragraf med Bic/Swift nummer och IBAN till fastighetsmäklarens konto (i de fall detta finns angivet på användaren), framför allt för att förenkla för utländska köpare. Vi har dessutom förenklat hanteringen för dig som vill ange köpeskillingen i en annan valuta, tex Euro.

Vi har även uppdaterat innehållet i paragrafen som reglerar vem som står för vilka avgifter till exempel lagfartskostnader etc. Det har nu förtydligats att köparen står för kostnaden om köparens bank tar ut en avgift för att vara behjälplig vid tillträdet. Detta kan bli aktuellt om köparen inte tar några lån.


Ändring i överlåtelseavtal

I den första paragrafen som reglerar betalning av köpeskillingen har vi tagit bort texten: “Om lån som ska övertas minskas på grund av amortering ska kontantlikviden ökas i motsvarande mån”.

Vi har även uppdaterat innehållet i paragrafen som reglerar vem som står för vilka avgifter till exempel årsavgift, överlåtelseavgift. Det har nu förtydligats att köparen står för kostnaden om köparens bank tar ut en avgift för att vara behjälplig vid tillträdet. Detta kan bli aktuellt om köparen inte tar några lån.


Förmedlingsuppdrag

I förmedlingsuppdragen kan du antingen först fylla i provisionen på objektet i Express och sedan få provisionstexten förifylld på förmedlingsuppdraget. Eller om du inte angivit någon provision, får du istället ett antal möjliga val som skrivrader och kryssrutor. För att bättre kunna välja bort de rader som inte är aktuella, har vi nu lagt till ytterligare knappar för att ta bort rader.

Vi har även lagt till inhämtning av eventuella tillägg och avdrag som du har angivit på objektet, till exempel en rabatt eller ett annonspaket.

På förmedlingsuppdrag för kommersiella objekt och gårdar har vi även lagt till en tom rad för fritext, då det ibland krävs speciella upplägg för ett visst förmedlingsuppdrag.


Värdeutlåtande

Det har inkommit önskemål om att enkelt kunna byta handläggare på ett värdeutlåtande. Nu har vi därför infört en knapp där du kan få fram en lista på handläggare att välja bland.Produktsupport

Välkommen till vår Produktsupport. Här ger vi dig support på våra produkter och tjänster. Vi har öppet vardagar kl. 08.00-17.00. Undantag dag före röd dag då vi stänger växeln kl. 12.00.

Du når oss direkt via webben eller via telefon.

Direkt på webben: Klicka på länken nedan och bokmärk (sätt som favorit) denna sida i din webbläsare.
Lägg ditt supportärende här »
Telefon: 08-56 255 100
Länk till FAQ självhjälp »

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar