Nyhetsbrev Express Mäklarsystem, Vecka 18 2021


NYHETER I EXPRESS MÄKLARSYSTEM, VECKA 18 2021
Express Mäklarsystem uppdateras kontinuerligt och kommande version som släpps på måndag kväll innehåller nedanstående nyheter. Dessa finns tillgängliga i ditt mäklarsystem fr o m tisdag den 4 maj 2021. 


Sociala medier
En nyhet när det gäller annonsering i sociala medier är att du vid behov kan avsluta en pågående kampanj i förtid. Det finns nu även en länk för pågående kampanjer som öppnas i en ny flik. Där kan du se vilka som gillat och kommenterat, och du kan också dela annonsen vidare på kontorets Facebooksida, om så önskas.

Identifierad budgivning
Tjänsten Identifierad budgivning finns numera tillgänglig i Express Mäklarsystem. Tjänsten ger budgivarna möjlighet att dels verifiera sin identitet med BankID, dels styrka sitt lånelöfte via en säker koppling till bank. Detta ökar transparensen och minskar risken för oseriösa budgivare. De smarta kopplingarna till banken kortar ner handläggningstiderna och minskar risken för problem med finansieringen i samband med kontraktsskrivningen.

Nytt i denna release är att inställningen ”minsta rekommenderad höjning” även används i Identifierad budgivning. Vi har också lagt till knappar i verktygsfältet upptill för att pausa eller avsluta budgivning. Knapparna syns först efter att du aktiverat Identifierad budgivning som budgivningsmetod för ett objekt.
Kontakta någon av våra säljare för att aktivera tjänsten.Uppdaterat utseende på kontaktkortet
Kontaktkortet är nu uppdaterat så att det följer samma designprinciper som objektet. Det innebär enklare navigation till de olika sidorna, större och tydligare namn på kontakten och knappar för att nå snabbfunktioner för exempelvis dubblettsökning, boka möte m.m.

Tjänster på kontaktöversikten
Mittsektionen på kontaktens översiktssida visar nu alla tjänster som finns uppstartade för en kund. Man behöver inte längre gå till sidan Tjänster för att få en snabb koll.

Antal matchande spekulanter på objektöversikten
Den nya ultrasnabba matchningen används nu på objektets översiktssida för att indikera hur många spekulanter som söker just den aktuella bostaden. I det ljusblå kortet upp till höger på översikten med rubriken ”Spekulanter” visas hur många spekulanter objektet har, hur många som är budgivare och nu även hur många som matchar. Siffran är möjlig att visa upp tack vare den nya snabbare matchningen som vi successivt kommer att övergå till på fler ställen i systemet.

Express Connect: Dirigera leads till rätt kontor
Det finns nu en ny metod i Express Connect som kan vara användbar för att dirigera leads till rätt kontor. Metoden bygger på att kontor eller användare har så kallade fokusområden. Man skickar in en koordinat och får tillbaka en lista med de kontor eller användare som matchar koordinaten.

Express Connect: Intresseanmälan med anvisad som status
Vi har kompletterat metoden för intresseanmälan i Connect så att man kan ange status på spekulanten. De statusar man kan ange är Intresserad, Mycket intresserad och Anvisad. Anges ingen status så sätts statusen till Intresserad.

Administrera användare
När du administrerar användare ser du nu tydligt med en symbol om användaren visas på internet för ett särskilt kontor eller inte.

Radera underkontor
Vi har lagt till möjligheten att radera underkontor som du inte längre behöver eller vill ha kvar.

Dolda bud
Dolda bud framgår ny tydligt med symbol även i budhistoriken på en enskild budgivare, som du når via spekulantsidan.

Skrivuppdrag kommer med under Tillträden
Vi har justerat så att även skrivuppdrag kommer med under Tillträden på startsidan.


 


FLER NYHETER
Följande nyheter finns tillgängliga via tidigare uppdateringar av Express Mäklarsystem:

Marknadsföring
Nu finns det en ny e-postmall med marknadsföringsstatistik. Via en ny knapp uppe till höger på sidan Marknadsföring kan du kommunicera med säljaren om hur bostaden marknadsförs på olika kanaler.

Sociala medier
- En ny rapport för statistik över utfallet av annonsering i sociala medier finns framtagen.
- Stöd för statusarna Kommande och Såld vilket innebär att du kan annonsera objekt med dessa statusar.

Förmedlingsuppdrag att ha med sig ut
Nu finns det en ny variant av förmedlingsuppdraget. Detta är ett "tomt" dokument med gott om utrymme för att fylla i med penna, som kan vara användbart att skriva ut och ha med sig vid intagsbesök. 


Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar