Nyhetsbrev Express Mäklarsystem, Version 2020.4


NYHETER I EXPRESS MÄKLARSYSTEM, VERSION 2020.4
I denna release släpper vi på ännu lite mer av våra kommande nya objekt- och kontaktlistor och du kan redan nu prova exempelvis olika filter. Vi har också ett par nyheter för dig som arbetar med kommersiella objekt respektive utlandsobjekt, samt uppdateringar inom dokumentområdet och fastighetsutdragen. Ett nytt spännande analysverktyg finns också med i denna majrelease, en s k "Heatmap". Läs om alla nyheter nedan.

Nyheterna finns tillgängliga från och med onsdagen den 13 maj 2020. DOKUMENT

Nya och uppdaterade dokument
Klicka på länken nedan för att läsa om nyheter inom dokumentområdet vilka kort summeras nedan.

- De utgående dokument som försvinner den 1 juli är nu uppmärkta
- Nya klausuler med villkor om försäljning av köparens bostad
- Objektbeskrivningar är omgjorda i smartdocs
- Ny information i fastighetsutdraget gällande GA-ändamål, energideklaration och brunnar

Läs om dokumentförändringarna här »
FLER NYHETER

Kommersiella fastigheter - momsfri försäljning
Vid förmedling av fastigheter i bolagsform utgår ingen moms på förmedlings-provisionen. Detta eftersom det handlar om en överlåtelse av aktierna, medan fastigheten i sig inte säljs och inte byter ägare (annat än indirekt).

För kommersiella objekt har du nu möjligheten att i systemet märka upp dessa förmedlingsprovisioner som momsfria. På det viset har du alltid koll på om en viss förmedlingsprovision är momspliktig eller inte, så att du eller en kollega kan se till att fakturor mm blir korrekta. På sidan Affären, under avsnitt Provision och extra kostnader, finns nu inställningsmöjligheter för detta.

Nya objekt- och kontaktlistor som beta
I förra releasen släpptes en betaversion av de listor som på sikt ska ersätta de gamla listorna för objekt och kontakter. I denna version fortsätter vi att förbättra de nya listorna med filter för nyproduktion på fliken för utökad sökning, samt olika datumintervaller för när ett objekt är upplagt, ändrat eller haft kontrakts- respektive tillträdesdag. Vi har även lagt till möjligheten att använda fördefinierade områden för utritning på kartan vid provmatchning. Den nya listan för kontakter har också fått datumfilter för ändrad och upplagd.

Analysverktyg för matchningen - Heatmap
En viktig del av de nya listorna är tekniken bakom den så kallade provmatchningen. När den är klar kommer den kunna snabba upp all matchning i systemet betydligt och ge flera andra fördelar. Men redan nu är tillräckligt mycket av lösningen klar för att kunna visa en s k Heatmap med sökprofiler i ett visst område. Om du har rättigheter till någon av alla rapporter i Express Mäklarsystem kan du gå till Rapporter i huvudmenyn och där välja analysverktyget Heatmap. Panorera och zooma till det kartavsnitt som du vill undersöka och klicka på knappen Uppdatera till höger på sidan. Då görs en simulerad matchning i det geografiska området du ser på kartan. De olika färgerna i kartan representerar hur många som söker bostad i ett visst område och kan bl a ge insikter om var man bör marknadsföra sig.

Visningsmöte
Vi har lagt till en ny typ av kundmöte, så kallat visningsmöte, i första hand avsedd för er som arbetar med utlandsobjekt. Mötet är till för kunder som ska få visningar av en eller flera bostäder inför ett eventuellt köp. Istället för att kunden läggs till som säljare på ett objekt så blir kunden på ett visningsmöte upplagd som spekulant på ett eller flera objekt. Om objektet inte är bestämt eller finns till hands går det också bra att spara mötet utan att välja objekt.

Övrigt
- Vi har nu rättat så att arkiverade leadskällor inte längre visas i urvalet på spekulantsidan.
- När man klickar på Ej svar på ett tips eller lead så skjuts nu uppgiften fram tre dagar istället för till nästa dag så att du ska få lite mer tid på dig att få tag på kunden. Lördag och söndag räknas inte med i de tre dagarna.NÄSTA VERSION
Nästa release av Express Mäklarsystem är planerad till 9 juni 2020. Vi informerar som vanligt om innehållet via våra nyhetsbrev

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar