Nyhetsbrev Express Mäklarsystem, Version 2020.1


NYHETER I EXPRESS MÄKLARSYSTEM, VERSION 2020.1
I årets första release dominerar våra förbättringar inom dokumentområdet. Vi fortsätter bl a att anpassa systemet för Fastighetsmäklarförbundets och Mäklarsamfundets branschgemensamma dokument. Vår löpande uppdatering till smartdocs ger i denna version mer funktionalitet i köpekontrakt och överlåtelseavtal.

Alla nyheter presenteras nedan, läs gärna igenom innehållet.
Nyheterna finns tillgängliga från och med onsdagen den 5 februari 2019DOKUMENT

Nya och uppdaterade dokument
Klicka på länken nedan för att läsa om nyheter inom dokumentområdet vilka kort summeras nedan.

- Branschgemensamma dokument under införande
- Förändringar har gjorts i infobladet och underlaget för deklaration
- Nya smartdocs: Köpekontrakt kommersiella branschgemensamt, Överlåtelseavtal branschgemensamt samt Underlag deklaration
- Fastighetsskatt Kommersiella och Kommunal fastighetsavgift småhus
- Nytt dokument: Neutral kvittens
- Diverse rättningar


Läs om dokumentförändringarna här »ÖVRIGA NYHETER

Hemnet Kommersiella
Tidigare begränsning av vilka kommersiella objekt som kan överföras till Hemnet har tagits bort. Detta innebär att alla kommersiella objekt nu kan överföras till Hemnet.

Kommunalskattesatser
Kommunalskattesatserna är uppdaterade med 2020 års belopp.

Fältet Församling borttagen
Vi har tagit bort fältet Församling på sidan Beskrivningar. Tidigare har kommunalskatten beräknats utifrån län, kommun och församling. Men från 2020 tillhandahåller Skatteverket inte längre tabeller för skatt på församlingar. Kommunalskatten beräknas på län och kommun.

Objekt som saknar intagskällor
Ni som valt att arbeta med intagskällor måste som ni vet ange intagskälla på alla objekt som ni skapar. Objekt som du skapat tidigare dvs innan intagskällorna lades upp, och som därför saknar intagskälla, går nu inte att sätta status "Såld" på utan att ange intagskälla. På det viset blir statistiken mer komplett. Så fort du sparat en intagskälla på ett objekt där det saknats, blir fältet Intagskälla skrivskyddat, och kan bara ändras av en administratör med fullständiga rättigheter.

Träffsstatistik för egna hemsidan
För er som har en egentillverkad hemsida finns nu möjlighet att få in träffstatistik för er hemsida så att den presenteras på samma sätt som träffstatistiken för Hemnet, dvs på sidan Marknadsföring. Det som krävs för att informationen ska komma in i Express Mäklarsystem är att er webbpartner lägger in ett script på hemsidan som ser till att statistiken uppdateras löpande. Ber er webbpartnern kontakta Vitec för mer instruktioner. För er som använder Vitecs standardprodukter för webbpresentation kommer statistiken att visas i Express när nya versionen lanseras, preliminärt i kvartal 2 2020.DIGITAL SIGNATUR
Du vet väl att du kan använda digital signatur för ett stort antal dokument i Express Mäklarsystem med hjälp av en ny tjänst från vår samarbetspartner Verified?


Läs mer här »
PRODUKTSUPPORT

Kontakt
Välkommen till vår Produktsupport. Här ger vi dig support på våra produkter och tjänster. Vi har öppet vardagar kl. 08.00-17.00. Undantag dag före röd dag då vi stänger växeln kl. 12.00. Du når oss via telefon eller direkt via webben.

Telefon: 08-56 255 100
Direkt på webben: Klicka på länken nedan och bokmärk (sätt som favorit) denna sida i din webbläsare.
Lägg ditt supportärende här »
Twitter: @VMaklarsystem

Självhjälp
Du vet väl att vi har massor av information under Mäklarhjälpen vår hemsida?

Så här kommer du igång med ärenderegistrering, FAQ mm »

Länk till FAQ självhjälp »

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar