Nyhetsbrev Express Mäklarsystem, Mäklarsystem, Version 2019.5


NYHETER I EXPRESS MÄKLARSYSTEM, VERSION 2019.5
I årets sista release finns bland annat en uppdatering av Kapitalvinstberäkning som nu innehåller nya blanketter för taxeringsår 2020. CRM-funktionerna har förbättrats ytterligare och bland övriga nyheter finns nya rättighetsinställningar, nya fält, förbättrad matchning för kommersiella objekt med mera.

Alla nyheter presenteras nedan, läs gärna igenom innehållet.
Nyheterna finns tillgängliga från och med tisdagen den 10 december 2019. 


DOKUMENT

Nya och uppdaterade dokument
Klicka på länken nedan för att läsa om nyheter inom dokumentområdet vilka kort summeras nedan.

- Kapitalvinst - nu finns det nya blanketter för taxeringsår 2020
- Förändringar har gjorts i bilddokument samt i dokumenten Budförteckning, Budförteckning spekulant, Cashflowkalkyl, Frågelista Mäklarsamfundet, Föreningsinformation intern och extern, Kreditnota, Köpekontrakt byggnad arrenderad mark.
- Likvidavräkningen omarbetad då det är skottår nästa år vilket påverkar kommunala avgiften.

Läs om dokumentförändringarna här »CRM

Återkomster på startsidan
Som en liten extra påminnelse om återkomster som förfaller under dagen visas en orangefärgad symbol på kortet för Återkomster på startsidan. Informationen syns bara den dagen som en återkomst förfaller och den visar dessutom antal återkomster som förfaller.

Anteckning i mouse-over 
Med mellanreleasen som släpptes tidigare i november införde vi en liten pratbubbla-symbol på de CRM uppgifter som innehåller en anteckning eller meddelande från kunden. Den anteckningen är nu möjlig att läsa direkt genom att föra muspekaren över symbolen.

Anteckning uppdelade på spekulantsidan
För spekulanter som går på många visningar och efterhand får många olika anteckningar har det varit svårt att snabbt se vilka anteckningar som gäller det aktuella objektet. På spekulantsidan är det därför numera uppdelat i två flikar med först och främst de anteckningar som gäller aktuellt objekt och därefter en flik för att se samtliga anteckningar på spekulanten.

Kolumn med födelsedag i Excel-exporten
Vid export från kontaktlistan till Excel följer det med en kolumn för födelsedag dvs personnumret exklusive de fyra sista siffrorna om de är inskrivna.

Nytt filter för att få fram pågående värdebevakare
Ett nytt filter har lagts till i kontaktlistan så att du ska kunna filtrera fram tjänster för en eller flera specifika användare.


ÖVRIGA NYHETER

Rättighetsinställning för objektnummer och bildkategorier
Nu finns det en ny rättighetsinställning för att tillåta någon att ändra på objektnummer. Tidigare har det krävts fullständiga rättigheter för att få lov att ändra objektnummer. Nu är det möjligt att dela ut den rättigheten specifikt om det finns ett sådant behov för någon användare.

Likadant är det nu möjligt att möjligt att dela ut rättigheten att ändra bildkategorier via administrationsverktyget på sidan Inställningar.

Det har också tidigare varit något som krävt fullständiga rättigheter.”Köpare som säljare vid kopiering av objekt
När du kopierar objekt har du nu möjlighet att välja om tidigare köpare ska läggas till som säljare för objektet samt vilken ny intagskälla som ska gälla för kopian. Väljer du att återföra ett objekt från objektarkivet får du nu även valet att skapa kopia istället för att återföra originalet.

Nya fälten för balkong, hiss och uteplats till Hemnet
Överföringen till Hemnet är kompletterad med de nya fälten för balkong, hiss och uteplats. Det är dessutom ändrat så att om du skrivit in ett publikt telefonnummer på en användare är det det numret som överförs till Hemnet och visas bland kontaktuppgifterna till mäklaren. Har du inte skrivit in något publikt nummer används direktnumret precis som tidigare.

Matchning för kommersiella fastigheter
Matchning för kommersiella objekt har nu tillkommit och du kan välja vilken typ av kommersiell fastighet som sökprofilen ska matcha.

Zooma ut på fastighetskarta för bl a gårdar
För att det ska vara möjligt att beställa en fastighetskarta för gårdar med stora arealer och spridda skiften så har vi lagt till flera zoomnivåer ,så att du kan zooma ut dig ordentligt på kartan innan du laddar ner din bild.

Utland
För utlandsobjekt kan du nu välja upplåtelseformen Ägarlägenhet.TACK FÖR 2019 - VÄLKOMMEN TILL 2020!
Avslutningsvis vill vi tacka alla våra kunder för 2019 och ser fram emot ytterligare ett händelserikt år tillsammans med er. God Jul & Gott Nytt år!NÄSTA VERSION
Nästa större release av Express Mäklarsystem är planerad till februari 2020.

Logga in eller Registrera digför att publicera en kommentar