Att skapa egna e-postmallar styrs först och främst av en rättighet i Express Mäklarsystem.
Saknar du kortet som heter "UTSKICKSMALLAR" så har du inte behörighet att skapa eller ändra egna e-postmallar.

Du hittar utskicksmallar under "Inställningar / Administration / Utskicksmallar".

E-postmallar byggs i HTML kod vilket innebär att ändring av koden bör utföras av en person med kännedom kring programmering i HTML.

Hur fungerar det?

I det här exemplet förklarar vi hur du skapar en egen mall för ex utskick.

När du är inne i utskicksmallar så kan du välja på att ändra / skapa e-postmall eller SMS-mall. Välj e-postmallar.

Klicka på + Ny mall uppe till höger.

Gör dina val i panelen till höger. I det här exemplet väljer du Epostmall, Meddelande, Alla. Klicka där efter på "Skapa mall" längst ner till höger.

Nu har du en helt tom mall framför dig. Börja med att fylla i vad mallen skall heta (Syns endast internt), Ämnesrad på utskicket och användningsområde.

Användningsområde.

Vilket val du väljer här är viktigt då det styr vart mallen kommer att synas. Väljer du inget alls så kommer mallen synas på alla ställen i Express när du vill skicka e-post. Väljer du Matchning så kommer mallen bara synas när du gjort en matchning. Enbart från objektet så syns bara mallen när du är inne på ett objekt och inte inne på en kontakt som exempel.

Varför användningsområde?

Du kan i en mall göra olika former av datakopplingar. Det innebär att du hämtar in information automatiskt om ex ett objekt. Du vill kunna hämta upp information om objektet i utskicket och därför fungerar bara mallen för objekt i det läget. Är du inne på en kontakt med det upplägget där objekt information skall hämtas upp så kommer systemet informera om att mallen inte fungerar.

Själva mallen

Nu är det dags att börja skapa mallen. Tänk på att mallen behöver en HTML programmering om du vill att det skall se snyggt ut. Du kan skriva bara text om du vill men det kommer att se väldigt stelt ut.

Det finns ett bra stöd för att infoga datakoppling. Infoga datakoppling är till för att hämta in information automatiskt till mallen från systemet. Ex är det praktiskt att hämta in företaget, telefon, namn osv.

Vill du importera en bild så måste den kodas in och är inget du kan hämta in enkelt. Det som finns är möjligheten att hämta in förvalda bilder som är uppladdade i ett speciellt lager för återkommande speciella utskick eller logotyper. Den kan lätt misstolkas att man kan ladd upp vilken bild som helst. Men så är inte fallet.

Klicka på bilden för större bild.

När du infogar datakoppling ställer du dig först på det stället i mallen där du vill att kopplingen skall ligga. Där efter klickar du på "infoga datakoppling". Väljer i listan vad du vill infoga. I detta exempel vill vi ha kontorets telefonnummer. Där efter klickar du på infoga längst ner till höger. Kopplingen är nu klar.

Nu har du fått in en automatisk koppling som hämtar kontorets telefonnummer. Innan datakopplingen valde jag att skriva en text. Det går utmärkt att kombinera egen text före och efter datakopplingen. Det går även bra att lägga flera datakopplingar efter varandra.

När du har ändrat allt som du vill och känner dig klar så går du upp till höger och klickar på spara. Din mall är nu sparad. Här kan du även välja att avbryta eller radera mallen.

Support

När det gäller support så har vi tyvärr ingen support på egenskapade e-postmallar / signaturer då det krävs en viss expertis för HTML programmering. Därför rekommenderar vi i första hand att ta hjälp av någon som kan hjälpa dig med HTML programmering. Ex. webbyrå.

Ändra befintliga mallar.

Vill du istället ändra en befintlig mall. Egenskapad eller originalmall så kan du läsa mer om det i den här guiden.

Dokumentation

Vill du läsa mer detaljerad dokumentation finner du det i bilagan nedan.