Express synkar kontinuerligt med Tambur sedan du klickat på Tambur-knappen som finns under Översikt och även på sidan Lån och Pant.

Detta innebär att du ganska tidigt i processen när du har ett förmedlingsuppdrag, kan klicka på Tambur-knappen och få information om vad det finns för lån på bostaden. Efter hand kommer sedan mer precisa lösenuppgifter att landa in i Express inför tillträdet.

Du kommer att se på lånen i Express om de kommer ifrån Tambur, och vad lösenuppgifterna har för status, tex ”Preliminär” och ”Slutgiltig”. Du kan även i Express se om det motsatsvis inte finns några lån i Tambur.

De lån som kommer ifrån Tambur kan du inte redigera (eller radera), t ex belopp eller lösenkostnader. Tanken är att det är rimligt att anta att banken har bättre koll på lösenkostnaderna (och det går inte att synkronisera uppgifterna om de ändras i Express). Däremot går det att markera om de ska lösas eller inte. Du kan fortfarande lägga till lån manuellt, i de fall då det finns lån som inte hanteras i Tambur.

Har du redan pågående Tamburärenden? Tänk på detta:

I de fallen måste du vara uppmärksam på att du kommer att få ned en ny uppsättning av lån från Tambur. Då ska du radera de lån som du själv lagt in manuellt, men glöm inte att föra över eventuella anteckningar eller bankkontakter först.

Tips!

Inne i Tambur kan du ställa in vilken typ av notiser du vill ha, tex när Tambur skickar uppdateringar om lösenuppgifter.