Ibland vill man skapa ett underkontor på ett befintligt kontor. Båda kontoren kommer då att ha samma licensnummer, men kan ha olika namn och organisationsnummer.

Underkontor används oftast i de fall man vill ha ett s.k. "Företag i företaget" Exempelvis en enskild mäklare som driver egen verksamhet inom en kedja.

Har man däremot verksamhet på flera olika orter, med flera olika juridiska enheter är detta inte en alternativ lösning.

Ett underkontor skapar du via kontorsinställningarna. Gå via kugghjulet i huvudmenyn (Inställningar) > Administration > Kontorshantering.

För att skapa ett nytt kontor klickar du på plustecknet uppe i det högra hörnet.

Fyll i uppgifter för det nya kontoret;

I den översta rutan skriver du in namnet på det befintliga kontoret. Då kommer en lista med alternativ upp. Har ni flera kontor inom tex en kedja, så finns flera alternativ i listan, annars endast ett.

Klicka på Spara.

Kontoret finns nu att finna under era kontorsinställningar.

Nu kan den eller de mäklare som ska tillhöra detta kontoret lägga till det under sina användarinställningar. Även Admin kan göra detta åt dem.

Gå då till Inställningar > Administration > Användarhantering.

Välj den aktuella mäklaren.

Klicka på pennan vid rubriken "Arbetar på kontor"

Sök upp underkontoret och välj i listan

Väljer ni att bocka i "Förvalt för dokument" så är det underkontoret som kommer med i exempelvis förmedlingsuppdraget och inte huvudföretaget. Glöm inte att spara och stänga.