Om kapitalvinstkalkylen inte låter dig kunna välja ett slutligt uppskov så beror det troligen på att reglerna inte tillåter ett sådant.

Exempel på när det inte går att söka slutligt uppskov är:

- Ersättningsbostaden är inköpt året efter försäljningsåret.

Exempelvis om det nya boendet är köpt 2022 och den tidigare bostaden är såld 2021 gäller preliminärt uppskov

- Ersättningsbostaden är inköpt samma år som försäljningsåret, men inflyttning sker senare än 2 maj året efter försäljningsåret.

https://skatteverket.se/privat/fastigheterochbostad/forsaljningavbostad/uppskov.4.6d02084411db6e252fe80009532.html#!/start