När du importerar kontakter till Express Mäklarsystem med hjälp av Excel finns det några saker att tänka på. Importen sker under fliken spekulanter på ett objekt. Använd med fördel denna instruktion för att hantera kontaktimporten du ska göra.

Importera kontakter i Express

1: Förbered din Excel-fil

• Varje kolumn med data måste ha en rubrik
  • Namn, Gatuadress osv ska alla ha egna kolumner med egen rubrik
  • Rubrikerna ska ligga på översta raden och börja längst till vänster i arket
  • Använd inga specialtecken eller formler (specialtecken och formler kan göra att filen inte vill läsas)

Exempel på hur det kan se ut:

2: Ladda upp Excel-filen med kontakter

• Gå till ditt objekt och fliken spekulanter
  • Välj Importera uppe till höger i vyn
  • Välj fil för att ladda upp Excel-filen med kontakter
  • Följ instruktionerna och välj vilket fält på kontakten som stämmer överens med respektive kolumn i Excel-filen. Se bild nedan.
  • Importera

3: Att tänka på

• Import via Excel uppdaterar de kontakter som kan identifieras som befintliga och lägger till övriga som nya kontakter.
  • Du behöver inte använda alla rubriker och har du till exempel inte med födelsedag eller databas-id i din fil så väljer du inget matchande fält som alternativ