Nyhetsbrev går att arbeta med i Express med hjälp av en extern tjänst: Brevo.

Funktionen bygger på att man använder Express för att löpande lägga på nyhetsbrev som en tjänst på sina kunder och att man sedan gör utskicken via en tjänst från plattformen Brevo. Kunderna som man slår på tjänsten för kommer alltså dyka upp i Brevo varifrån man skapar och skickar Nyhetsbreven.

Det kostar inget att slå på Nyhetsbrev i Express men man tecknar sig för tjänsten via Brevos webbsida: brevo.com

Nyhetsbrev är en gemensam funktion i Express Mäklarsystem dvs varje enskilt kontor i en mäklarkedja kan inte ha egna kopplingar till Brevo.

Brevo har flera snygga e-postmallar lämpliga för nyhetsbrev och det finns ett bra redigeringsverktyg för att anpassa och skapa egna mallar.

För att aktivera tjänsten går du till kontakttjänster under Inställningarna i Express Mäklarsystem och aktiverar Nyhetsbrev. Därefter lägger du till en så kallad API-nyckel som du får ifrån Brevo så att Express kan synkronisera nyhetsbreven i Express med adresslistor i Brevo.

• Skapa ett konto och teckna er för tjänsten hos Brevo
  • Aktivera tjänsten Nyhetsbrev under Inställningar i Express Mäklarsystem
  • Lägg till API-nyckel från Brevo i Express

• Lägg till kontakttjänsten Nyhetsbrev på de kontakter som ska gå över till Brevo

• Gå till Brevo för att skapa och skicka Nyhetsbrev till de valda kontakterna som nu finns där

TIPS! Du kan lägga till tjänsten Nyhetsbrev på flera kontakter samtidigt genom att göra en kontaktlista och sedan markera flera kontakter i listan och slå på tjänsten.