Ändra personnummer på sig själv

Vissa kopplingar kräver att man har personnummer ifyllt på sin användarprofil. För att komplettera med ditt personnummer eller om du bara vill kontrollera om den finns så är enklaste sättet är att klicka på din mäklarbild uppe till höger i Express och väljer användarhantering

När du kommit in på din profil. Klicka på grundinformation.

Fyll i personnummer med 12 siffror. Är du född 1/6 1976 så skriver du 19760601 följt av dom 4 sista siffrorna. Där efter klickar du på Spara/Stäng.

Saknar behörighet

Om du möter denna text så betyder det att du saknar rättigheter att få ändra själv. I det fallet måste du höra av dig till någon som har behörighet på kontoret som får hjälpa dig att komplettera ditt personnummer. Alternativt ge dig rättigheter att ändra själv. Det är vanligtvis kontorschef eller HK.

Ändra på annan användare

Skall du istället hjälpa någon att komplettera informationen då användaren inte har behörighet så går du till inställningar. Klicka på administration och där efter Användarhantering.

Klicka in dig på den användaren som du vill ändra på. Har ni flera kontor och användare så kan du ändra kontor och/eller söka på användare.

När du kommit in på användarens profil. Klicka på grundinformation.

Fyll i personnummer med 12 siffror. Är personen född 1/6 1976 så skriver du 19760601 följt av dom 4 sista siffrorna. Där efter klickar du på Spara/Stäng.