Hur skapar man en bostadsbeskrivning i Publish

För att lägga till en ny beskrivning klickar du på fliken bostadsbeskrivning samt skapa nytt och väljer vilken mall du vill skapa.

Ny sida/uppslag

Under de tre strecken kan du göra olika val tex lägga till ny sida eller uppslag.

Bilder/filer

I funktionsytan till höger finner du "objektets bilder/filer" samt företagets "gemensamma bilder/filer"

De gemensamma filerna ligger i mappar efter kategori.

Vill du se större men färre bilder klickar du på ikonen längst upp till höger i funktionsytan.

Uppdatera

Om du ändrar något i Express efter att du skapat beskrivningen i publish så behöver du inte göra om hela beskrivningen.

Antingen klickar du på "check for updates" och då får du frågan om du vill uppdatera varje textfält manuellt eller alla textfält i hela dokumentet automatiskt.

Du kan även öppna den befintliga beskrivningen och gå till den sida det gäller. Det som har uppdaterats i Express har en gul ram runt i Publish.

Klicka i rutan och sen på uppdateraknappen, nu uppdateras beskrivningen med den nya texten från Express.

Byta kolumn

Om du vill byta kolumn ställer du dig framför texten som ska flyttas och trycker shift + enter eller klickar på knappen.

Så hoppar texten över till nästa kolumn

Om du inte tar shift+ enter är risken stor att radbrytningen inte blir där du önskar på utskriften.

Planritning

Planritningen finns på sidan 4. Du kan dra i pilen för att rotera planritningen samt zooma.

Mallar

Mallvalet är olika beroende på vilken sida du står på.

För att byta mall klickar du på fyrkanten med vit pil i.

Flippage/länk till express

Här kan du klicka i för bläddringsbar pdf samt länk som publiceras på din hemsida.