Den här guiden är endast avsedd för tekniker / Avancerade användare. För att se hur du ställer din din e-post och kalender som vanlig användare, följ den här länken.

Uppgradering av automatisk inloggning -  Single sign-on (SSO) via Office365 och Azure AD

Det går numera att helt integrera Express Mäklarsystem med Office365 istället för att använda Azure AD och Exchange/ Exchange impersonation. Om ni uppgraderar Azure AD-kopplingen enligt instruktion nedan så kommer användarnas e-postinställningar automatiskt att uppgraderas till Office365 istället för Exchange vid första inloggningstillfället för varje användare efter att uppgraderingen är slutförd.

Hur gör man?

För att gå över till Office365 kopplingen så måste en administratör hos er gå in på inställningen för Azure AD i Express Mäklarsystem (länk finns nedan).

https://express.maklare.vitec.net/settings/azuread

Själva uppgraderingen görs genom att man klickar på ”Uppgradera” knappen i inställningen och loggar in hos Microsoft med ett administratörskonto

Godkänn att Express Mäklarsystem ska få tillgång till de begärda rättigheterna.

För tillfället går det inte att använda knappen ”Logga in med Microsoft” på Express startsida för att logga in med den nya funktionen, den fungerar enbart med den gamla integrationen. Vi kommer så småningom att ändra länken så den pekar på den uppgraderade versionen när alla kunder haft en rimlig möjlighet att uppgradera sin koppling. Nedan ser ni både den gamla och den nya inloggningslänken för automatisk inloggning. Den länk ni ska använda kan med fördel länkas från ert Intranet eller läggas som bokmärke i er webbläsare.

Länken till nya inloggningsintegrationen för Office365 och AzureAD

https://express.maklare.vitec.net/ms/auth/signin

Länken till den gamla SSO inloggningen för AzureAD

https://express.maklare.vitec.net/sso/azuread/signin