Kan jag livesända min visning digitalt via nätet till dem som inte kan delta på visningstiden?

Ja tekniken tillåter detta. Olika marknadsplatser har olika krav. Nedan beskriver vi några populära tjänster.

Facebook sida/page

Har ditt företag en Facebooksida (page) kan du via din mobiltelefon och Facebook appen gå in på din sida och välja nytt inlägg. Välj där att sända Live. Din sidas följare kommer att få en notifiering i mobilen och/eller datorn att en livesändning påbörjats. Under visningen kan du ta emot frågor via en chat. Du videofilmar och talar in i mobilen. När visningen är klar kommer det upp en fråga om du vill publicera livesändningen så att man kan titta på den i efterhand.

Förutsättningen är att du har en Facebooksida.

1. Gå in på sidan Marknadsföring i Express. Klicka på “Hemsida” och sedan på “Länkar”. Lägg en länk till din Facebooksida.

2. Skriv i visningstexten på aktuellt objekt att visningen kommer att livestreamas och att visningsdeltagarna ska gå in via länken när den aktuella visningen är. Följer de sidan kommer de att få en notis med automatik när visningen börjar

3. Vid visningstillfället så väljer du att gå in i din Facebook sida och lägger in ett nytt inlägg och väljer livevisning

4. Visar runt med hjälp av mobilens kamera och mikrofon. Använd gärna headset så att det blir bra ljud.

5. När visningen är klar kan du välja att spara den i ditt flöde så kan fler titta på den i efterhand.

YouTube live

För att sända live via mobilen och YouTube krävs att du har minst 1000 prenumeranter på din Youtube sida. Har du det kan du sända från din YouTube sida genom att gå till sidan från mobilen och välja Live. Du kan ta emot frågor via chat. Har du under 1000 prenumeranter på din YouTube sida kan du sända live via dator eller spela in via mobilen och lägga upp efteråt.

I Express: Lägg in en visningskommentar att du sänder live via YouTube med länk till din YouTubesida. Be spekulanter att prenumerera på din sida.

Övriga sociala medier

Även Linkedin och Instagram har funktioner för livesändning.

Mötesprogram

Mötesprogram som G Suite Meet, Zoom och Gotomeeting har alla funktioner för att schemalägga ett möte (visning). Via mobilappen till respektive program kan du starta mötet och sända från mobilens kamera, Chatfunktion och inspelning av visningen finns (ej G Suite Meet).

I Express: Lägg in länken från ditt mötesprogram för det schemalagda mötet i Express som en visningskommentar (ev som en länk men glöm inte att ta bort den efter visningen).