Hur ändrar jag en signatur för e-post i Express?
Hur ändrar jag en befintlig originalmall för e-post i Express?

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Att ändra en e-postsignatur eller andra mallar styrs först och främst av en rättighet i Express Mäklarsystem.
Saknar du kortet som heter "UTSKICKSMALLAR" så har du inte behörighet att skapa eller ändra egna e-postmallar.

Du hittar utskicksmallar under "Inställningar / Administration / Utskicksmallar.

Signaturen och övriga mallar byggs i HTML kod vilket innebär att ändring av koden bör utföras av en person med kännedom kring programmering i HTML.

Hur fungerar det?

I det här exemplet förklarar vi hur du ändrar din e-postsignatur. Processen fungerar på samma sätt på alla originalmallar.

När du är inne i utskicksmallar så kan du välja på att ändra / skapa e-postmall eller SMS-mall. Välj e-postmallar.

Leta upp mallen som heter "Signatur"

Under namnet så kan man se att mallen är till för "Signatur" och att det är en Originalmall. För att ändra signaturen behöver du klicka på mallen så den blir blåmarkerad. Därefter klickar du på den blå texten uppe till höger där det står Anpassa

Nu öppnas ett fönster som informerar om att det skapas en kopia som ersätter originalmallen.

Vill du backa till original igen är det bara att radera den mall som du skapade.

Här kan du välja vilka mallen skall visas för. ALLA eller vilket kontor. och fortsätter genom att klicka på Skapa kopia längst ner till höger.

Nu får du upp en kopia på tidigare mall men som du nu kan justera som du själv vill. Som du ser så är det inte bara ren text utan skrivet i HTML kod. Vissa delar är kanske enkla att klura ut och andra inte. Det finns ett bra stöd för att infoga datakoppling. Infoga datakoppling är till för att hämta in information automatiskt till mallen från systemet. Ex är det praktiskt att hämta in företaget, telefon, namn osv.

Vill du importera en bild så måste den kodas in och är inget du kan hämta in enkelt. Det som finns är möjligheten att hämta in förvalda bilder som är uppladdade i ett speciellt lager för återkommande speciella utskick eller logotyper. Den kan lätt misstolkas att man kan ladd upp vilken bild som helst. Men så är inte fallet.

Klicka på bilden för större bild.

När du infogar datakoppling ställer du dig först på det stället i mallen där du vill att kopplingen skall ligga. Där efter klickar du på "infoga datakoppling". Väljer i listan vad du vill infoga. I detta exempel vill vi ha kontorets telefonnummer. Där efter klickar du på infoga längst ner till höger. Kopplingen är nu klar.

Nu har du fått in en automatisk koppling som hämtar kontorets telefonnummer. Innan datakopplingen valde jag att skriva en text. Det går utmärkt att kombinera egen text före och efter datakopplingen. Det går även bra att lägga flera datakopplingar efter varandra.

När du har ändrat allt som du vill och känner dig klar så går du upp till höger och klickar på spara. Din signatur är nu ändrad. Här kan du även välja att avbryta eller radera mallen om du vill ha tillbaka originalmallen.

Kan Vitec hjälpa mig?

Man kan göra en konsultbeställning till Vitec ,där kunnig personal hjälper till att skapa upp mallar efter önskemål. Mallarna skapas efter beställning. Därför är det viktigt att det finns en tydlig kravspecifikation vid beställning.

När det gäller support så har vi tyvärr ingen support på egenskapade e-postmallar / signaturer då det krävs en viss expertis för HTML programmering. Därför rekommenderar vi i första hand att ta hjälp av någon som kan hjälpa dig med HTML programmering. Ex. webbyrå.

Skapa e-postmallar

Vill du veta mer om hur du skapar egna mallar så kan du hitta mer information här.